IT-konsulten Fredrik är finalist i musiktävlingen P4 Nästa

IT-konsulten Fredrik är finalist i musiktävlingen P4 Nästa

IT-konsulten Fredrik är finalist i musiktävlingen P4 Nästa

IT-konsult by day – popstjärna by night! Fredrik Norlindh är Regent-medarbetaren som just nu har chans att ta sig in på topplistorna via tävlingen P4 Nästa. Självklart ville vi prata med honom om vad som händer nu och hur vi kan hjälpa honom till toppen.

 

Grattis till finalplatsen Fredrik! Berätta lite kort om dig själv.

– Tack! Jag är 38 år, boendes i Aspudden med sambo och dotter. Jag jobbar som konsult för Regent och är just nu ute på uppdrag med BI hos Trafikförvaltningen.

 

Hur kom musiken in i ditt liv?

– Det tidigaste som finns dokumenterat är att jag som 6-åring tog trumlektioner. Från samma period finns flera kassettband där jag presenterade och sjöng alla låtarna som varit med på veckans topplista – men i den placeringsordning jag tyckte de skulle vara.

 

Vad är P4 Nästa?

– Det är en riksomfattande musiktävling arrangerad av Sveriges Radio. Vinnarens låt kommer spelas mycket i radio och dessutom får man kontakt med stora branschnamn. Som kuriosa kan nämnas att 9 av de 15 senaste vinnarna har fått delta i nästföljande melodifestival. 

 

Nu vill vi ju höra låten! Var hittar vi den?

– Den finns på alla streamingtjänster, här är den till exempel på Spotify. Sök annars på låttiteln ”Her Journey is Over” eller på Fredrik Norlindh. Även textförfattaren Lina Holm står med som artist, men det är bara jag som är på scenen.

 

Kan vi hjälpa dig att vinna? 

– Ja! Man kan rösta på min låt 10 gånger från varje mobilabonnemang. Vänner och familj har redan gjort sitt så nu sätter jag mitt hopp till branschkollegor. 

 

Slutligen: inte skulle du väl lämna IT-branschen för ett skivkontrakt?

– Törs jag svara på den…? ;)

 

Lyssna och rösta på bidraget här! Röstningen pågår till och med 12 maj.

 

IT-konsulten Fredrik är finalist i musiktävlingen P4 Nästa